Motorcykeltur med ZeroFit: Optimal Temperaturregulering på Europæiske Veje

motorcykeltur med zerofit
Motorcykeltur med ZeroFit - Brugeroplevelse fra www.motorcyclelife.eu

Vi har i mange år taget på 2 ugers MC-tur i September. Det er en god måned til længere MC-ture i Europa fordi de fleste turister er væk og vejret stadig er rimeligt. Så der er god plads på vejene og det er nemt at finde ledige hotelværelser når vi er færdige med dagens oplevelser.

Men som altid er vores motorcykeltøj en udfordring: 

Vi har helt styr på hjelm, handsker, og støvler, og vi har naturligvis en Gore-tex skal yderst som holder os tørre i regnvejr, og beskyttelse af ryg, skulder, albuer, og knæ hvis vi skulle blive impliceret i et uheld. Her findes der mange fremragende produkter der er udviklet til et meget højt niveau.

Så den store udfordring er temperaturreguleringen hvor vi skal have det komfortabelt i temperaturer der kan variere fra 4-30 grader, og samtidig er vi udsat for en væsentlig chill-faktor når vi kører lange stræk i regnvejr.

Den ydre skal (jakke og bukser) er altid den samme fordi det er her vi har Gore-tex og faldbeskyttelse. Så temperaturreguleringen må nødvendigvis foregå ved at udskifte de inderste lag tøj.

Igennem mange år har jeg kørt med en bomulds t-shirt inderst, og så varieret med flere eller færre lag udenpå, men i koldt vejr kan det godt blive til mange lag og det går ud over bevægelsesfriheden og så føler man sig som en oppustet ”Michelin-mand”.

Setup’et i rigtig koldt vejr har været: T-shirt, langærmet trøje, sweather, thermofoer der kan lynes i jakken, og så motorcykeljakken udenpå. Så er der godt fyldt op inde i jakken og det er ikke så let at bevæge sig.

Septemberturen i år gik til Irland, og her er de vejrmæssige udfordringer nok større end de fleste andre steder i Europa. Vejret på den irske vestkyst kan skifte rigtig mange gange på en dag, og vi skal kunne holde os tørre og tilpas varme uanset vejret.

Siden foråret har jeg kørt med ZeroFit baselayers og været imponeret over funktion og komfort. Derfor ville jeg afprøve dem på en længere tur med forskellige vejrforhold så mit setup blev meget anderledes på turen til Irland:

  • Thermoforet blev pillet ud af jakke og bukser og fik lov at blive hjemme
  • Jeg medbragte et sæt ZeroFit Ultimate baselayers til de kolde dage
  • ZeroFit Move Baselayers til de dage hvor det var lidt varmere
  • Den almindelige bomuld t-shirt til de helt varme dage

Vi havde 8-12 grader gennem Tyskland og 14-16 grader og regnvejr i Frankrig, og her var det helt perfekt med ZeroFit Ultimate. Jeg var komfortabelt varm og tør og det var fantastisk at have bevægelsesfriheden fordi jeg ikke havde 3-4 lag tøj på under jakken.

Det skal retfærdigvis nævnes at jeg var i tvivl om det var tilstrækkelig med et baselayer og motorcykeljakken uden thermo-foer til de kolde dage, så for en sikkerheds skyld havde jeg en tynd dunjakke med i bagagen (Jeg hader at fryse). Men den fik lov at blive i tasken og kom ikke i brug på turen, så ZeroFit Ultimate klarede opgaven perfekt.

Vi var fantastisk heldige med vejret i Irland og fik stort set ingen regn. Så typisk startede vi dagen med 16-18 grader, og kunne enkelte dage nå op på 30 grader om eftermiddagen.

Her kørte jeg i ZeroFit Move baselayer sættet som virker fantastisk fint indtil temperaturen kom op på 24-25 grader – så blev det for varmt.

Når temperaturen kom over 25 grader skiftede jeg til en almindelig t-shirt, og det var faktisk den løsning der fungerede dårligst fordi bomuld ikke duer til at transportere sved væk fra kroppen, så jeg endte med at blive varm og klam under jakken. ZeroFit har også baselayer løsninger til de helt varme dage, så de skal på ønskelisten til den kommende sæson.

Men alt i alt var det en stor succes med ZeroFit baselayer løsningen:

  • Det er langt hurtigere at skifte baselayer end at lyne/knappe thermofoer ind og ud af motorcykeltøjet.
  • Et baselayer fylder mindre i bagagen end thermofoer.
  • ZeroFit baselayers holder dig tør og komfortabelt varm.
  • Meget bedre bevægelighed i motorcykeltøjet fordi du ikke har mange lag tøj på.
  • ZeroFit baselayers optager langt mindre lugt end bomuldstøj, og du kan fint bruge dem nogle dage i træk, og de tørrer lynhurtigt når du skyller dem til fyraften.

Der er pænt langt til Irland, så vi kørte ca 6000 km på 14 dage, halvdelen var motorvej gennem Tyskland, Belgien, og Frankrig, den anden halvdel var små snoede veje i Irland. Så det var en lang tur med mange timer på cyklen, men det nye setup med ZeroFit baselayers fungerede fantastisk, så det er det jeg kommer til at bruge i fremtiden.