Brian o'driscoll taler om baselayers, grand slams og en firkløver for irlandsk rugby

Brian o'driscoll taler om baselayers, grand slams og en firkløver for irlandsk rugby

Med genoptagelsen af Six Nations denne weekend efter en to ugers pause er den tidligere irske kaptajn Brian O'Driscoll optimistisk med hensyn til sit lands chancer for at opnå deres første Grand Slam siden 2018 og lige så selvsikker med hensyn til, at hans nylige tilslutning til ZeroFit-teamet vil betyde farvel til kolde fødder, mens han rapporterer fra sidelinjen.

"Som analytiker er stadioner så kolde steder, selv når vejret er godt, kan det stadig være koldt, især når du står på beton. Når du ikke kan føle dine fødder, kan du ikke tænke, og for mig er kombinationen af Ultimate baselayeren og sokkerne de to nøgleprodukter, fordi kolde fødder betyder koldt hoved! Så det er uundværlige," siger Brian.

"Når det er koldt, er det sidste, du vil, at ligne Michelin-manden med fire eller fem lag tøj, når du går tur med hunden, eller når du bare vil slappe af og høre en podcast. Det er her Ultimate virkelig er fantastisk til at holde dig varm uden at være alt for pakket ind," tilføjer manden, der samlede 141 testkampe i løbet af sin imponerende karriere, 133 af dem for Irland og otte for British & Irish Lions.

Centrum-spilleren, der er blevet kommentator, giver kredibilitet til tanken om, at ved udgangen af oktober er der en udenforstående mulighed for, at det irske storhold Leinster kunne have vundet både nationale og europæiske mesterskaber, samtidig med at det nationale hold vinder Grand Slam samt efterårets Rugby World Cup - en firdobbelt triumf for irsk rugby.

"Det er drømmeåret, ikke? Det ville være utroligt imponerende, hvis du er en Leinster-spiller, og der er mange af dem. Men det er ikke urealistisk, er det? Det kan opnås. Nationalt er der stadig virkelig gode hold, de sydafrikanske hold viste sidste år, at de er meget svære at slå, og i Europa er der intet bedre år at vinde på, når du kan spille finalen på hjemmebane," siger Brian.

"Grand Slam er muligt, fordi Irland allerede har gjort noget af det virkelig hårde arbejde, selvom Skotland bliver svære, og hvad angår World Cup, hvem ved. Man lever i håbet, ikke? Men der kan ske så meget, og vi vil være stærkt afhængige af lidt held med skader og personale. Men for alle fire ville jeg være interesseret i at se, hvad bookmakerne ville give dig," tilføjer han.

Irland tager til Rom denne weekend i Six Nations før turen går til Murrayfield for at møde Skotland, der også er på jagt efter Grand Slam. England besøger Aviva Stadium i Dublin den 18. marts, hvilket kan skabe en mindeværdig St. Patrick's Day-weekend.

Det nuværende irske hold domineres af Leinster-spillere, og selvom spillestilen ligner hinanden, forventer O'Driscoll en forbedring fra sin tidligere provins i slutningen af sæsonen.

"De har gjort det rigtig godt på hjemmefronten, men har lidt underpræsteret i Europa i de sidste syv eller otte år med kun en sejr, og jeg synes, de skal vinde det i år for virkelig at bekræfte deres position som en stormagt - vel, jeg synes, de er en stormagt i det europæiske spil - men måske for at blive en af de førende hold. Toulouse er Real Madrid, men det føles som om, at Leinster i høj grad sætter standarderne og den måde, de spiller på, som Barcelona var på deres bedste tid under Pep Guardiola. Jeg tror, få andre hold kan spille på den måde og med den intensitet, men de skal stadig bevise det på finalens dag," siger Brian.

"Fra et irsk perspektiv bliver det, der sker i Leinster, overført til det nationale hold, og fordi de spiller ret ens stilarter, er det selvfølgelig meget hjælpsomt at have så mange Leinster-spillere i den irske trup. Men det er cyklussen i international rugby, uanset hvilket provinsielt hold der klarer sig godt, har man tendens til at vedtage en lignende stil, struktur og strategi. Det skete i nullerne med Munster, og nu er det meget, ikke nødvendigvis en Leinster-filosofi, men når det er så domineret af Leinster-personale, tror jeg naturligt, at man vil have den progression af det, de gør dagligt i deres klub," tilføjer han.

O'Driscoll spillede en afgørende rolle på Leinster-holdet, der vandt fire ligatitler i 2002, 2008, 2013 og 2014 samt tre Heineken Cups i 2009, 2011 og 2012. Men det var den første europæiske sejr for 14 år siden på Murrayfield mod Leicester Tigers, som O'Driscoll nævner som sit foretrukne øjeblik i den berømte blå trøje. Og typisk nok var det hans handlinger i de sidste sekunder af kampen, der hjalp med at sikre sejren.

"Jeg var en del af den sidste stjæling i 2009-kampen mod Benjamin Kayser. At høre dommeren fløjte og se op og vide, at det er en straffespark til dig, og at uret er i rødt, det var et smukt øjeblik! Jeg greb bolden for at sparke den ud af spillet, kun for at blive trukket til side af den daværende kaptajn Chris Whitaker, der sagde "lad os bare være sikre på, at den går ud af spil og lad Johnny (Sexton) tage den" - den var fem yards væk! Jeg accepterede skuffende hans beslutning," griner O'Driscoll.

Det er ni år siden hans sidste professionelle kamp, en sejr i Pro12 Grand Final i 2014 mod Glasgow Warriors, men selvom støvlerne er hængt på hylden, har O'Driscoll meget at se til. Han arbejder som kommentator og analytiker for BT Sport, ITV og Off The Ball og ser også på det næste projekt for sit produktionsselskab 3 Rock, som han grundlagde sammen med TV-værten Craig Doyle. De har allerede haft to dokumentarer - "Shoulder to Shoulder" og "After the Roar" - vises på BT. Og selvfølgelig hans nye rolle hos ZeroFit.

"Jeg var spændt på det tidspunkt, jeg kom med i virksomheden, fordi jeg føler, at der er enormt potentiale på mange niveauer fremadrettet for baselayers som sportsudstyr, men også til daglig brug. Jeg var begejstret efter vores første møde, fordi jeg følte, at det var mennesker, jeg helt sikkert kunne arbejde med. Selvfølgelig vil der være kompromisser - det er en del af ethvert godt forhold. Du ønsker at finde mennesker, som du kan lide, som du kommer godt ud af det med, som du kan tale med og føle, at du kan stole på. Og jeg synes, jeg er ret god til at få en fornemmelse af, hvordan folk er," siger han.

Den 44-årige Dubliner har gjort en superglidende overgang fra midtbanestyr til medieverdenen og har etableret sig som en af rugbys mest respekterede eksperter og analytikere, en rolle han nyder.

"Jeg nyder virkelig radioprogrammet, jeg laver på Off The Ball, fordi vi har mulighed for at analysere tingene i dybden. Vi har tid, mens udfordringen med TV er, at det kan gå ret hurtigt, du har mange ting, du skal nå, og du kan ikke altid komme ind på detaljerne i, hvad der er sket. Men i radioprogrammet har jeg 40 minutter til at tale, normalt alene med værten, der er ingen hast og jeg kan afbryde, vi kan ændre fortællingen, vi er ikke for strukturbaserede.

"Der er en stor frihed i radioen, og jeg må sige, at jeg virkelig nyder det nu, sandsynligvis mest af det, jeg laver, i hvert fald med hensyn til rugby. Produktionsselskabet er meget spændende, jeg lærer meget af det, og forhåbentlig vil det i de kommende år blive en stor del af mit daglige arbejdsliv," tilføjer han.

Opmærksomheden vender tilbage til ZeroFit, da vores samtale nærmer sig afslutningen, og Brian er ivrig efter at dele en idé med os, som vi kan viderebringe til innovationsholdet i Japan.

"Et produkt, jeg virkelig ville elske, er handsker på næste niveau, fordi jeg har Raynauds sygdom i mine hænder, og jeg mister cirkulationen i mine fingre. Når det først sker, har jeg virkelig svært ved at få den tilbage, så meget så, at jeg nogle gange tager en varmepude med mig til udendørs udsendelser. Hvis vi kunne udvikle handsker med isolering som Ultimate-sokkerne og Ultimate-baselayeren og den måde, de føles mod huden, ville det være mit første forslag."

Vi kan kun sige, at vi følger med på handske fronten!