ZeroFit Heatrub Ultimate Baselayer – Perfekt Til Sejlsport

ZeroFit Heatrub Ultimate Baselayer – Perfekt Til Sejlsport

Næste måned markerer 25-års jubilæet for starten på Sommer-OL 1996, der blev afholdt i Atlanta, Georgia. Året før var Gareth Flannigan ude i Savannah og hjalp sin gode ven Mark Lyttle med at forberede sig til legene som træningspartner, efter at Mark havde kvalificeret sig til Irlands hold.

Lyttle ville til sidst opnå en meget anerkendt 11. plads i Laserklassen, men for Gareth kunne OL have været det, der undslap ham.

"Jeg havde faktisk drømme om at være en olympisk atlet selv, men jeg kunne simpelthen ikke afsætte den tid til træning, som nogle af de andre fyre kunne. Jeg ville deltage i begivenheder i Irland eller længere væk i Europa, men så skulle jeg komme tilbage og arbejde i to eller tre uger for at tjene nok penge til at konkurrere igen," siger Gareth, mens han uddyber sin rejse inden for sejlsporten, der har ført ham rundt i verden i det sidste halve århundrede.

"Det hele begyndte i 1976, da jeg kun var seks år gammel. Jeg elskede at lave modelbåde som dreng og 'race' dem i vandpytter! Jeg havde en fascination af både fra en tidlig alder, og interessen voksede bare. Min far blev delvist ejer af en båd ved navn 'The Bay' i Ballyholme Yacht Club, og jeg begyndte at være besætningsmedlem med ham på den. Jeg elskede at være ude på vandet. Jeg var besætningsmedlem for min bror i en jolle, og vi rejste rundt i Irland og deltog i forskellige begivenheder som Munster og Leinster Championships. Da jeg var 12 eller 13 år gammel og begyndte at være skipper, begyndte jeg at vinde junior- og provinsmesterskaber," siger han.

I dag konkurrerer Gareth i First 31.7-klassen med holdet Final Call, der ejes af en af landets mest prominente forretningsfolk, John Minnis. Holdet har for nylig haft succes i Scottish Series, og Minnis selv er blevet udnævnt til Afloat.ie Sailor of the Month for maj. Og for Gareth er kærligheden til sporten lige så stærk som nogensinde.

"Som barn bemærkede The Royal Yachting Association, at jeg var dygtig, og de placerede mig på Nordirlands ungdomslandshold, hvor jeg blev, indtil jeg fyldte 18 år. Derefter skiftede jeg til singlehanded laser-klassen, som er, hvor Ben Ainslie ville have startet sin olympiske rejse, og der begyndte jeg at vinde Junior National Championships. Det år - 1988 - vandt jeg også National Championships - og på det tidspunkt var jeg den yngste person til at gøre det," tilføjer han.

Holdet Final Call sponsoreret af Zerofit, og Gareth er imponeret over kvaliteten af ​​de baselayers, den japanske performance-brand producerer.

"Vi bærer Zerofit Ultimate baselayer under vores regntøj, og det er fantastisk. Hele besætningen har kommenteret det - det er så behageligt, og så snart du tager det på, får du øjeblikkelig varme. Jeg har brugt termolag til sejlads i 40 år - jeg har aldrig stødt på en baselayer som Ultimate. Det er bemærkelsesværdigt. Til søs, når du først er kold, er det slut. Du skal begynde at sejle og føle dig varm. Det er nøglen. Hvis du er kold, inden du går ud, så gå ikke ud. En af de væsentlige forskelle, vi også har fundet med Zerofit, er, at det er lidt løsere - andre baselayers og termolag, som vi alle har haft på, er så stramme - så meget at de afbryder cirkulationen til dine hænder, fødder, og det påvirker din fleksibilitet - du er derfor nødt til at bruge mere energi, og det er bare hårdere arbejde, hvilket derefter påvirker din præstation. Med Ultimate er det et isoleringslag omkring dig, der giver dig mulighed for at koncentrere dig om dit arbejde på båden," tilføjer han.

Mens Gareth og holdet deltager i kortere løb, deltager de også i natteløb, der kan sende dem på havet i mellem 24 og 36 timer.

"For de længere, natteløb vil det altid være koldt, når du arbejder om natten - du skal være varm og komfortabel, så du kan udføre dit arbejde. Ultimate lader dig gøre det - og en anden bonus er, fordi det er så behageligt, kan du sove i det, når det er din tur til at få et par timers hvile nede under dæk," afslutter Gareth.